Är dina åsikter viktiga?

Är dina åsikter viktiga?

Feb 15, 2022

Hela tiden har vi åsikter om saker som är fel hos andra (eller oss själva) och dom här åsikterna kan komma i vägen för vår lycka. Eller inte bara "kan" förresten dom gör det!

Tänk hur skönt det skulle vara att slippa irritera sig på att folk har en annan åsikt än du, ser ut på ett visst sätt, gör något som du inte skulle gjort... Att stå över allt skitsnack och bara må bra.


Att slippa diskutera Bertas fula kjol eller varför Stefan gjorde som han gjorde på jobbet. Att inte tänka på att Lisa är bättre än dig eller att Amanda inte alls platsar på sin chefsstol.


Att ha åsikter om vad andra gör, tänker och säger är helt normalt men helt meningslöst. Vi är alla olika. Vi tänker alla olika och vi ser alla olika ut. Att prata om andra på ett negativt sätt gör inget bra i världen. Att snacka skit om våra politiker hjälper inte vår ekonomi. Att tycka att ens chef är för dålig för platsen hon sitter på hjälper inte dig att avancera.


Att tycka att din medarbetare har en ful kjol gör inte arbetsplatsen till ett trevligt ställe.


Vi är väldigt invanda i att snacka om andra människor. Alla gör det. Jag gör det självklart också. Jag försöker dock att inte "skvallra" på samma sätt längre och jag kommer på mig själv med att tänka: Vad är vitsen med det här samtalet när jag pratar om någon med någon annan - oavsett om det är ett snällt samtal eller ett lite dummare.


Mitt största problem är att avbryta den jag pratar med och säga - nu pratar vi om något annat. Att inte dras med i samtalet... För jag har ju trots allt åsikter (tyvärr).


Men sanningen är den att det är helt meningslöst att ha åsikter om vad andra gör, tänker och säger. Det gör inte världen till en bättre plats. Att göra världen till en bättre plats är varför vi är här tror jag.


Varför ska vi prata skit om folk och försöka övertyga andra om våra åsikter? Varför är våra åsikter de enda rätta? Jag är fullt medveten om att inte alla tycker som jag och att jag kanske inte alltid har rätt men det är åtminstone min verklighet just nu. Varför ska jag använda den att förstöra någon annans verklighet?


Ett enkelt exempel kan vara om din partner gjort något på sitt sätt och du tycker han skulle gjort på ett annat sätt. Är det ens någon vits att påpeka det? Gjort är gjort och om det är något som ska göras igen så kan man ju lite senare fråga - tyckte du det gick bra eller ska vi prova så här nästa gång?


Vad är vitsen att viska till Beata att Maria klippt sig i en ful frisyr eller att Johan har så fula byxor? Var hamnar din och Beatas enerig av det? Den blir inte hög ska jag säga dig!

Om vi bara försöker acceptera att vi är olika och tycker olika om vissa saker så kanske världen blir lite bättre. Om jag får ha vilka kläder jag vill och du får klippa dig hur du vill. Om jag gör mitt bästa på jobbet istället för att irritera mig över att Kajsa inte gör det hon ska.


Om alla bara accepterar varandra och lever sida vid sida glada och lyckliga och pratar om böcker och ideer och lär sig saker och utvecklas. Hur skulle livet vara då?


Man kan faktiskt känna skillnaden i energi när man kommer in på ett ställe och folket där suttit och snackat skit och vädrat sina negativa åsikter eller om dom suttit och diskuterat festen dom ska ha i helgen.


Jag har just nu åsikter om militärens stora vinterövning som pågår en bit härifrån. Men jag försöker ignorera det för den pågår nog oavsett om jag stör mig på oljudet eller inte och det är ju ingen annan än jag (och de jag eventuellt träffar) som får den negativa energin jag drar på mig genom att vara irriterad så vad skulle vara vitsen med det?


*Byter tankar om den till något positivt*


Jag undrar om du förstår vart jag vill komma med det här? Det jag vill säga är:


Håll din energi hög! Var positiv och stör dig inte på andra människor. Var ljuset i andras liv. Dra upp folk i positivitet istället för att påpeka det negativa.


Mer glädje till folket!