Tar du hand om den viktigaste personen i ditt liv?

Tar du hand om den viktigaste personen i ditt liv?

May 20, 2024

Vet du ens vem det är?


Många är så fokuserade på att ta hand om och hjälpa alla andra att de glömmer bort sig själv.


Du är den absolut viktigaste personen i ditt liv. Tar du hand om dig själv på bästa sätt så blir det mycket lättare att ta hand om alla andra. Du blir "mer" för alla om du mår bra och du blir mer för dig själv.


Så prioritera verkligen ditt eget välmående. Skapa tid för dig själv i din kalender. Gör det du tycker om och njuter av.

Meditera. Gör du inte det regelbundet så rekommenderar jag det verkligen. Det är något man behöver öva upp men en minut är bättre än ingen. Det finns olika typer av meditation, det finns gudidade meditationer som många tycker är enklare - då har man något att koncentrera sig på. Eller så kan man bara lyssna på någon musik eller ha helt tyst och antingen blunda eller sitta och titta på en ljuslåga t ex.


Välj det som passar dig bäst. Youtube är t ex översållad med gudiade och meditationsmusik. Bara att välja. Tänk dock på att alla röster kanske inte passar dig. Är det en som inte funkar välj en annan. En vän till mig har en favorit-guidad meditation och av den får jag rysningar. Kan absolut inte lyssna på den.


Vi är alla unika!


Sju fördelar med att meditera:

  • Att meditera regelbundet har visat sig förbättra minnet och minska antalet distraherande tankar.
  • Prestationen ökar och du blir mer kreativ.
  • Meditation minskar stress, en studie visar att det kan reducera ångest och oro med 40%
  • Meditation kan hjälpa dig somna och att sova gott
  • Meditation har visat sig vara effektivt för de med kranskärlsproblem, reducerar risken för hjärtinfarkt och stroke.
  • Meditation kan även vara bra som förebyggande för huvudvärk och migrän men kan även lindra för stunden.
  • Forskning visar att regelbunden meditation kan förebygga depression och smärta.


Men nu skulle inte detta inlägg handla om att meditera, det blev en liten omväg.


Så att ta hand om sig själv. Det ser absolut olika ut för olika människor. Kanske ta ett varmt bad, springa en mil, skriva dagbok, lyssna på musik, sova, få massage, gå på gym, läsa en bra bok, vistas i naturen, utöva yoga...


Det viktiga är att du hittar det som du mår bra av och gör mer av det. Prioritera dessa stunder av att ta hand om dig själv och du kommer bli gladare och mer harmonisk. Mer fokuserad och faktiskt även effektivare.


Att ta hand om sig själv är något man gör VARJE DAG inte bara "när man hinner".


Faktum är att när du inte hinner ska du ta en längre stund för dig själv... Du blir mer effektiv!


Din uppgift nu är att boka in en stund för dig själv varje dag när du prioriterar att göra något som DU mår bra av. När du struntar i alla andra och bara tar hand om dig. Kom ihåg att fem minuter är bättre än ingenting...


Du kommer att märka att du kommer vara mer närvarande med andra också, en bättre partner, vän, dotter och mamma (eller son och pappa).


Ett annat tips jag kan ge är att ge din kropp det den behöver dvs näring, syre, vatten, rörelse och återhämtning. Får kroppen det den vill ha så skapar den energi och då orkar vi göra det vi vill. Näring, Syre och vatten är starten. Drick vatten, andas och se till att du får i dig tillräckligt med näring. Då får du ork att röra dig mer och göra andra övningar i självkärlek, du kan fokusera på att meditera och orkar ta hand om dig själv och andra!


Tycker du det är svårt att få i dig tillräckligt med näring och är du osäker på om du lyckas? Då tycker jag du ska testa "mina" kosttillskott här! Jag har själv använt dem i över 10 år. Helt gratis tips och råd angående dem och att ta hand om sig själv och njuta av livet ingår när du beställer.