När man är omotiverad och frustrerad

När man är omotiverad och frustrerad

Feb 02, 2022

När man vet att ens tankar förändrar ens känslor och ens känslor förändrar vad som händer och ger negativ påverkan på kroppen kan det vara lite frustrerande när man inte kommer ur en nedåtgående spiral.

Frustration är ju ingen bra känsla det heller så man måste försöka att inte bli frustrerad. Man måste istället fokusera på det mest positiva man kan komma på just nu.


Att leva i positivitet och glädje handlar inte om att vara glad och lycklig exakt varje sekund av varje dag. Det handlar om att, när man får en svacka och något negativt händer, så fort som möjligt ta sig tillbaka till glädje och lycka.


Vi är människor och negativa tankar och känslor och händelser kommer att påverka oss, frågan är bara hur vi reagerar.


Negativa tankar kommer oftast från att man ältar något som hänt eller oroar sig för framtiden. Inget av detta är särskilt produktivt. Du kan inte förändra det som hänt, att fundera på vad som kunde varit annorlunda i en dålig situation skapar bara mer negativa känslor i nuet och du förstör även denna tidpunkt.


Att oroa sig för något som ska hända i framtiden är lika dumt. Om du oroar dig för ett ”felaktigt resultat” så är chansen ganska stor att det blir så. Åtminstone att det blir ett negativt resultat. Visualisera POSITIVA händelser och utfall du vill ha i ditt liv men älta inte negativa orosmoment. Men fastna inte i oro för att något kan gå fel.


Du kan förändra detta ögonblicket som är just nu! Och om du ändrar det så ändrar du även framtiden. Ditt liv är en serie händelser som baseras på val du själv gör. Vill du ha en annan framtid – gör andra val!


Så om jag kommit in i en nedåtgående spiral av negativa tankar som jag skrev i början hur gör jag då. Det är inte alltid jättelätt att bara vända till positivitet.


Ditt mål är inte att i en handvändning bli glad och lycklig igen. Ditt mål är att ta små steg i rätt riktning. Ju oftar du gör detta ju fortare kommer du ur dina dåliga perioder och det kommer bli en vana till slut.


Men du kommer att trilla dit hela livet. Det händer saker hela tiden som påverkar oss på ett eller annat sätt. Men DU väljer hur det påverkar just dig och hur länge du låter det påverka dig.


För att komma ett steg längre upp mot glädje så kan du (utan någon särskild ordning)

  • Sätta dig ner och fokusera på en tanke som är lite bättre än den du har. Lite gladare, vad är positivt i situationen? Fokusera på det och glöm inte andas!
  • Skriv en lista på allt du är tacksam över i livet. Fokusera på känslan av tacksamhet! Tacksamhet är en väldigt stark känsla och är du genuint tacksam kan du inte vara ledsen samtidigt.
  • Le mot dig själv i spegeln. Detta kan kännas fånigt men faktum är att leenden smittar och du kan även smitta dig själv. Ta några minuter och bara le – kanske blir det ett äkta leende till slut!
  • Lyssna på musik du tycker om och dansa loss
  • Meditera
  • Gör något du tycker är roligt och fokusera på det, försök lägga tankarna åt sidan.
  • Är det negativa något som måste lösas så fokusera på lösningen inte på problemet i sig. Fundera i banorna ”hur kan jag fixa det här” då sätter du hjärnan på mer rätt spår än att den ältar problemet i sig.Varje liten bättre tanke och känsla är ett mirakel! Staplar du många mirakel på varandra så lever du ett mirakulöst liv. Så ta ett steg i rätt riktning och sedan ett till och ett till, plötsligt är du tillbaka till den positiva och levnadsglada människa du egentligen är!

 

Tänk på att alla motgångar bara är lärdomar!