Att Ha Roligt och Njuta av Livet!

Att Ha Roligt och Njuta av Livet!

Jan 20, 2022

Detta inlägg hette i början "Är allt Guld och Gröna Skogar?" men sedan googlade jag på vad det uttrycket egentligen betydde och det stämde ju inte alls med vad jag trodde så jag fick byta namn! Bilden var dock så fin att den fick vara kvar. Den kan ju istället symbolisera att ljuset alltid finns därframme om man väljer att se det!


Det jag skriver kan på sina håll kanske låta som om jag har roligt jämt, och att allt går precis som det ska hela tiden. Så är det ju inte egentligen men jag tror att det är superviktigt att fokusera på det positiva i livet.


Det här med tankens skapande kraft. En del tror att med den menas att man sitter på en soffa och tänker sig fram till det resultat man vill ha. Så är det absolut inte. När du tänker på positiva saker så får du positiva känslor. Dessa positiva känslor skapar också "bättre" kemikalier som frigörs i hjärnan och dessa läker din kropp.


Så ja tekniskt bör man kunna tänka sig frisk men det är ju inte helt lätt eftersom vi är människor och när vi är sjuka eller har någon skada så tenderar vi att tänka mer negativa saker.


Jag vet bara hur det är när jag har ont någonstans - jag har nog väldigt låg smärttröskel. Jag är inte helt rolig att vara tillsammans med då, jag är rätt bra på att klaga har jag märkt men jag kan säga att jag har blivit betydligt bättre på senare år, jag märker nu att jag klagar i alla fall 😂😂😂 Men skämt och sido. Prata inte om problemet och klaga på det - fokusera på det som är bra och du kommer läka fortare.


Så tillbaka till tankens kraft, förutom att goda tankar ger goda känslor och goda känslor får din kropp att må bra och läka, så gör också goda tankar och att fokusera på tacksamhet och det du vill ha i livet snarare än det du inte vill ha att du ser mer av det du vill ha. Du ser det som är bra och du ser möjligheterna istället för problemen.


Allt förändras om du fokuserar på att må bra. Så med det sagt - Ja det kommer vara mycket positivitet här. För det är det jag fokuserar på. Meningen med livet är att ha roligt och göra sitt bästa. Att fokusera på kärlek och glädje.


Det kommer hända dåliga saker i våra liv. Javisst. Dom ska vi lära oss av. Allt är en lärdom. Vissa är tuffare än andra men ALLA kan ses på olika sätt. Hur man påverkas av olika händelser säger väldigt mycket. Du VÄLJER din reaktion och du väljer hur det påverkar dig.


Jag kommer kanske att berätta om dåliga saker också - eller förmodligen kommer jag det men inte på ett negativt klagande sätt utan för att dom innehåller kanske en lärdom som även du behöver. Jag skriver ju det här för dig och för att du ska kunna styra ditt liv åt det håll du vill.


Jag har i hela mitt liv alltid oroat mig väldigt mycket för att något ska hända någon. Om jag inte fått tag på min man t ex så kan det komma en massa små "filmer" i min skalle på allt otäckt som kan ha hänt.


Dom kommer fortfarande ibland men jag har lärt mig att välja en annan tanke nu. Jag behöver inte grotta ner mig i vad som kan ha hänt. Helt onödigt att förstöra nuet med något som mest troligt inte är sant eller hur?


Så jag väljer helt enkelt en annan tanke och gör det om och om igen. Dessa små "filmer" kommer inte lika ofta längre, faktiskt väldigt sällan, och om dom kommer kan jag mota bort dem och må bra istället. Varje bättre tanke jag väljer är ett mirakel i sig. Massor av små mirakel gör ett bättre liv.


Låter det som det är lätt att säga men svårt att göra? Vi har alla invanda mönster och dessa kan kännas enklare MEN är det kul att må skit? Ja det är något du måste jobba på varje dag, särskilt om du varit väldigt negativ i ditt liv men det blir lättare och lättare. Det blir en vana.


Så fråga dig själv: "Hur vill jag må?"


Därför låter det som att det mesta jag skriver är perfekt - vem vill skriva om något tråkigt? Vem vill läsa något tråkigt? Vad ger det dig att läsa klagomål och sorg och tandagnisslan?


Däremot så är det tråkiga och mindre braiga som hänt bra lärdomar, kanske även för dig som jag skrev ovan så ja, jag kanske berättar en mindre rolig historia endera dagen.Hur känner du inför detta? Känner du att det jag säger är helt sant? Finns det en uns av sanning i det? Tror du att du kan leva ett bättre liv bara för att du är positiv? Att drömjobbet kommer att dyka upp om du har ögonen öppna och tittar ditåt istället för neråt på problemen?


Om du inte kan tro det - tro åtminstone på att du kan må bättre och ha roligare just nu! Livet är ju egentligen bara just nu! Det är inte igår eller imorgon så om du staplar lyckliga just nu på varandra får du totalt sett ett ganska bra liv eller?