Har du en bra morgonrutin?

Har du en bra morgonrutin?

Mar 10, 2022

Om du haft en bra morgon får du en bättre dag. Om du haft en stressig, jobbig morgon så får du en dålig dag. Detta kanske inte är någon lag men håll med om att det oftare blir en skitdag om man stressat på morgonen!


Tar du hand om dig själv på morgonen? Gör saker som du njuter av och tar tid för dig själv?


Det behöver inte vara så avancerat som att yoga i en timme och meditera i en halvtimme och laga en fantastisk frukost - även om det ju är trevligt att det är så ibland men det måste passa in i ditt liv. Det får inte bli ett arbete för då blir det inte en bättre morgon för just dig.


Att vakna lite tidigare och djupandas ordentligt innan man stiger upp, att antingen skriva ner eller tänka på saker man är tacksam för och att vara närvarande i det man gör t ex njuta av duschen och frukosten det räcker långt. Att inte ha tankarna på nästa sak man ska göra hela tiden. Utan att vara i nuet!


Hinner du yoga eller meditera eller göra något annat du tycker om och mår bra av så är det jättebra och kom ihåg - fem minuter är bättre än ingenting men som jag sa, det får inte bli ett arbete av det hela för då får det motsatt effekt!


Min morgonrutin

  • Jag tar några djupa andetag innan jag stiger upp
  • Jag börjar sedan varje dag med en vitamindrink
  • Jag skriver tacksamhet eller annat jag känner att jag behöver just den dagen. Kanske en övning som heter "designa din dag" då man skriver ner vad man ska göra under dagen och hur alla uppgifter går - i nutid.
  • Jag mediterar i minst 15 minuter
  • Jag vill också yoga i 30 minuter men just nu har denna delen av min rutin kommit av sig. Yogan kommer oftast senare på dagen istället.


Jag märker skillnad när jag slarvar med framförallt meditationen. Det blir inte samma flyt under dagen för mig då.


Det jag vill lyfta fram är att ju mer du tar hand om dig själv (inte bara på morgonen) och lever i nuet istället för att ha tusen saker på gång hela tiden ju bättre kommer ditt liv att flyta på. Det kommer liksom automatiskt att saker går bra och gör dom inte det så blir du inte lika frustrerad över det om du har ett lugn inombords. Då kan du ta "problemet" som den lärdom det alltid är istället för "något som alltid händer dig".


Njut av livet - det är för kort för att ha dåliga dagar! ❤️Pinna gärna