Kan kosttillskott bota sjukdomar?

Kan kosttillskott bota sjukdomar?

Mar 01, 2022

Det korta svaret på den frågan är nej. Det långa svaret är ja.

Kosttillskottet i sig botar ingenting. Men precis som näringsrik mat (bra kosttillskott är bara mat...) så hjälper det kroppen att göra sitt jobb. Våra kroppar är självläkande när dom är i balans. Det är dock väldigt svårt att vara i 100% balans. Det handlar om att få i sig tillräckligt med näring, syre och vatten men även om att röra sig tillräckligt, att ha roligt, att njuta av livet och vara glad för det man har.


Att utmana sig själv och sova ordentligt, att ta hand om sig helt enkelt. Sen måste man ju också kompensera för all skit vi får i oss via maten men även via det vi andas in av avgaser och andra föroreningar.


Så helt självläkande är en utopi och ingen vet vad din kropp sätter igång med när du ger den mer näring. MEN kan din kropp ta upp näringen så får du resultat. Jag vet människor som kunnat sluta med mediciner, blivit av med sin värk, fått en fungerande mage, mått bättre psykiskt, fått mer energi, slutat tappa hår osv osv osv av att "bara" börja använda kosttillskott.


Jag kan dock inte säga till dig att du kommer att bli av med din värk eller slippa dina mediciner. Det kan ingen lova. Det är din kropp som gör jobbet. Kosttillskott är bara en liten del av vad som behövs eftersom maten inte innehåller tillräckligt med näring.


Jag har använt kosttillskott sedan januari 2014 och jag märker att det gör skillnad. Jag märkte resultat redan från dag 1 - jag behövde nog snabba resultat för att fortsätta för jag visste inte bättre på den tiden.


Nu tror jag dock att ALLA får resultat. Det är bara det att vi kanske inte märker dem direkt. För vissa kan det ta sex månader att få märkbara resultat för att kroppen jobbar hårt med något underliggande och det måste läka innan symtomen försvinner. Om man skapat sin sjukdom i 30 så blir man inte frisk på en vecka...


Kanske får man resultat direkt men märker dom inte - man saknar ju inte direkt besvären om dom försvinner. Jag hade halsbränna ett par gånger i veckan innan jag började med mina tillskott, jag märkte inte att det försvann förrän jag såg medicinen mot det i badrumsskåpet och kom på att den där har jag inte använt på väldigt länge. (har fortfarande inte använt sådan...)


Kanske är det ett specifikt problem man vill ha hjälp med och börjar med tillskott för det men din kropp är mycket smartare än du och börjar jobba med något annat som den anser vara viktigare - därför tror du inte resultaten kommer.


Jag får ofta frågan "Jag har X sjukdom - kan dina kosttillskott hjälpa mig?" och mitt svar är alltid Ja - oavsett sjukdom. Du kanske inte kan bli av med sjukdomen men du kan alltid få mer energi och bättre återhämtning och få må bättre! Jag tror alla kan få någon form av hjälp. OCH man får orken att ta hand om andra saker i sitt liv som behövs för att må bra. Näring är inte det enda som jag nämnde.


Några saker att tänka på när du väljer kosttillskott (för alla fungerar inte, långt därifrån)

  • Se till att näringsämnena är i rätt relation till varandra, olika näringsämnen behöver varandra för att kroppen ska kunna ta upp dem och använda dem på bästa sätt.
  • Se till att det är högt upptag av näringen, att det är bevisat att kroppen verkligen tillgodogör sig den. Att det t ex inte är för stora molekyler så kroppen absolut inte kan ta upp det som är i burken, jag har hört att det säljs metalliska mineraler som kosttilskott och dessa kan inte kroppen använda sig utav.
  • Se till att dom är av hög kvalitet, att dom är säkra och inte innehåller en massa artificella ingredienser. Naturligt är bäst.
  • Att dom smakar gott är också en positiv grej.


Investera i din hälsa idag - annars får du investera i din sjukdom imorgon! Besök min butik. För personlig rådgivning och mer information skicka ett mail: [email protected]