Vad innebär det att vara helt frisk?

Vad innebär det att vara helt frisk?

May 13, 2024

En god hälsa är något vi alla vill ha men vad innebär det egentligen? Vad innebär det att vara helt frisk? 2013 var jag 37 år och hade inte haft många sjukdagar då jag varit borta från jobbet. Jag ansåg mig helt frisk.


  • Jag åt alvedon varje vecka för huvudvärk men vem gör inte det?
  • Jag använde medicin mot halsbränna rätt ofta (jag hade ju inte varit till läkare så det var väl ingen sjukdom?)
  • Jag var väldigt morgontrött och jag kunde inte se en film på fredagkvällarna utan att somna.
  • Jag gick på toaletten när jag behövde, jag visste inte att det var något man borde göra varje dag... Det var också ofta väldigt akut när det blev dags.
  • Jag hade problem med nacken men skyllde på arbetsställning osv - vilket nog var bidragande men troligen inte hela orsaken för jobbet jag hade innefattade ganska mycket "springa omkring" och inte bara sitta vid en dator.


Detta är problem som många dras med i olika omfattning och jag trodde då att det var helt normalt. Jag tänkte aldrig att det gick göra något åt. Jag var inte särskilt intresserad av hälsa på den tiden heller utan levde mitt liv och ryckte på axlarna åt det negativa.


Idag vet jag att det finns ett annat sätt att leva.


För mig började förändringen när jag kom i kontakt med ett kosttillskott i januari 2014. Jag var inte ett dugg intresserad av sådana saker men jag såg att min vän som har en kronisk sjukdom fick sådan energi och jag tänkte - energi behöver jag också! Dessutom ville min mamma testa och ville att vi skulle göra det tillsammans.


Min förvåning var stor när jag plötsligt inte var morgontrött längre, första morgonen trodde jag det var en slump men när det hållit i sig i två veckor insåg jag att det berodde på näringen. Att magen kom igång (fick och får fortfarande gå på toaletten varje dag) och jag efter några månader insåg att jag nog inte tagit någon halsbränne-medicin sedan jag började med näringen.


Jag kunde se filmer igen. Jag hade inte ont i nacken och aldrig ont i huvudet. Idag använder jag värktabletter väldigt sällan och i prinicp aldrig för huvudvärk.


Efter bara två veckor sa min man: Jag vill också ha det där du dricker.


Helt frisk innebär att du inte har några krämpor. Att du är pigg och full av energi och orkar göra allt du tycker är roligt och brinner för. Att kropp och knopp är i balans.


Det innebär också att du inte drar på dig ålderskrämpor och värk här och var så som alla har det.


Detta är fullt möjligt men det räcker inte med ett kosttillskott. Näringen jag började med (och fortfarande använder - skulle aldrig kunna tänka mig en dag utan) var startskottet för mig men den är ju inte hela lösningen till att bli helt frisk.


Jag ska inte gå in på något hälso-mumbojumbo för jag är bara en röst på internet som säger en sak och det finns tusen röster som säger samma sak men också lika många som säger något helt annat. Det går inte reda ut vad man ska äta och göra för att må bra. Du måste helt enkelt känna själv.


Dock är näring, syre och vatten vad din kropp i första hand behöver för att kunna producera energi. Har du inte energi så är det svårt att orka ta tag i annat som gör livet värt att leva... Så fundera på om du tror att du får i dig tillräckligt med näring, syre och vatten.


Vatten finns i kranen (i alla fall om du bor i Sverige) och syre får du genom att andas. Pröva att djupandas några gånger per dag så känner du dig bättre. Näring är lite klurigare, oavsett hur rent och från grunden du äter kan det vara svårt att få i sig tillräckligt numera. Tänk om det fanns läkare och forskare som talade om exakt hur vi får i oss rätt mängd av olika näringsämnen, som forskar varje dag på att förbättra och ge oss det bästa! Men vänta nu - det finns ju faktiskt. Registrera dig här så får du ett mail med information.


Se till att skaffa dig energi, ta sedan tag i ditt liv, Ha roligt! Det är inte värt det om du bara längtar efter helgen eller semestern hela tiden. Ditt liv pågår faktiskt bara i just exakt detta ögonblick och det beslut du tar nu sätter grunden för hur ditt liv blir i framtiden.