Varför borde jag ta ett kollagentillskott?

Varför borde jag ta ett kollagentillskott?

Mar 23, 2022

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein som finns lite överallt i kroppen. Det produceras i din kropp men produktionen minskar med åldern. Den börjar minska redan runt 25 års ålder. Din hud blir mindre fast och rynkigare om du har brist på kollagen. Så därför bör du kanske fundera på ett kollagentillskott.

Din livsstil påverkar också din kropps förmåga att producera kollagen. T ex rökning, för mycket sol och för mycket socker minskar kollagenet i kroppen.


Men brist orsakar inte bara rynkor, det kan också ge dig stela och ömma leder.


Kollagen behövs för hud, hår och naglar men även för bindväven, senor, skelett, leder och muskler. Det behövs över hela kroppen


Kollagen reparerar din kropp. Det kan kallas limmet som håller ihop kroppen. Om ditt mål är att gå ner i vikt kan även ett kollagentillskott hjälpa för det kan stärka din ämnesomsättning.


De största fördelarna med att ta ett kollagentillskott

Huden

70 % av huden består av kollagen, som barn har vi nog men som sagt det minskar med åldern och orsakar rynkor, tunnare hud och synliga linjer. När du tar ett tillskott med kollagen (eller får tillräckligt från maten) kan du aktivera kroppens normala produktion så den blir effektivare. Det kan också hjälpa till att minska celluliter och många människor med eksem och psoriasis har fått effekter av kollagen.


Naglar och Hår

Om du har svaga naglar kan det bero på kollagenbrist och ett tillskott kan stärka dem. Samma sak med håret - ett tillskott kan minska håravfall och göra ditt hår friskare och starkare.


Lederna

Kollagentillskott är populära hos människor som vill hålla sina leder friska. Om vi, när vi blir äldre, börjar få ledsmärta kan det bero på kollagenbrist. Brist får lederna att kännas stela, svullna och det gör det svårare att röra sig. Tillräckligt med kollagen hjälper till att minska smärta. Även människor med olika led-sjukdomar kan få mindre smärta med kollagentillskott.


Tarmsystemet

Kollagen behövs vid bildandet av bindväv som stödjer mage-tarmsystemet. Detta betyder att även matsmältningsbesvär kan bli bättre med ett kollagentillskott.


Det finns även forskning om att kollagen är bra för ditt hjärta och din lever.


Fungerar kollagentillskott?

Kollagentillskott är vanligtvis säkra, enkla att använda och definitivt värda att testa. Men se till att du får ett högkvalitativt märke som inte innehåller annat som du inte vill ha i din kropp. Se också till att biotillgängligheten är hög (kroppens förmåga att ta upp innehållet i produkten) du vill veta att din kropp verkligen kan använda det som är i tillskottet och att det inte bara hamnar i toaletten.


OCH använd det i ett par månader innan du utvärderar. Precis som tillskott av andra näringsämnen så är det inte en quick-fix (även om man faktiskt kan få snabba resultat med vissa märken) Näringstillskott ger bara kroppen det den behöver för att göra sitt jobb. För att läka och läkning tar tid.


Här hittar du kollagentillskottet jag använder och rekommenderar.