Att leva i nuet

Att leva i nuet

Apr 12, 2022

Vad tjänar du på att älta det som varit eller oroa dig för framtiden?

Att tänka på något som hänt och inte kunna komma ifrån det förstör nuet och nuet är det som är ditt liv. Det finns bara just nu! Det som hänt går inte ändra på. Du kan bara lära dig från det för att inte upprepa det i nuet.


Att oroa sig för hur något ska gå är samma sak. Du förstör nuet och du kan inte påverka framtiden genom att tänka igenom olika scenarion hur det ska utspelas. Enda sättet att ändra framtiden är att ändra vad du gör just nu.


Att vara glad och lycklig i detta ögonblick är det som skapar dig en bättre framtid. Att i varje ögonblick sträva efter att vara så positiv och glad som möjligt för att höja din egen frekvens är din uppgift här i livet.


Att i den positiva och glada andan ta dina beslut, göra det som behövs och skapa det liv du vill ha och drömmer om. Att ligga på soffan och oroa sig för att mat- och bränslepriserna höjs kommer aldrig att hjälpa dig till ett positivt liv.


  • Ta dagen som den kommer, du kan ändå inte göra annat.
  • Klaga inte, det förstör nuet både för dig och för den som eventuellt lyssnar
  • Var tacksam för det du har och ja du har något att vara tacksam över. Läser du detta just nu så är du lyckligare lottad än väldigt många människor på vår jord. Kanske inte för att detta är det mest fantastiska blogginlägg du någonsin kommer att läsa utan för att du har en dator eller telefon och internet, vilket betyder att du troligen har ett hem och mat på bordet. Du har kanske ett jobb och även om det inte är ditt drömjobb var tacksam över det. Att vara tacksam över det man har föder mer att vara tacksam över.
  • Gör dig själv till en prioritet. Gör saker du tycker är roliga och ta hand om dig själv. Ju gladare och positivare du är ju mer kan du hjälpa andra och ju bättre gör du världen för alla du möter bara genom att stråla.
  • Le, skratta och var glad.


Även om du inte tror att detta kommer att skapa dig en bättre framtid och ett mer fantastiskt liv (men det kommer det...) så är det väl inget fel i att ta mina råd? Du får ju alla fall ett mer fantastiskt HÄR OCH NU!