Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Varför behöver vi Aminosyror?

Underskott av essentiella aminosyror har varit kopplade till fetma, depression, matsmältningsproblem och hormonella besvär. De Essentiella aminosyrorna kan inte produceras av kroppen utan du måste få i dig dem från maten. Om du misslyckas med att få i dig någon en av de essentiella aminosyrorna, kan kroppen behöva bryta ner muskelproteiner i syfte att få den aminosyra som behövs.

De essentiella aminosyrorna och deras funktioner:

Tryptofan: Tryptofan är den största aminosyran och är en föregångare till serotonin och melatonin, vilket innebär att den kan reglera humör och sömn. Brist orsakar viktminskning och en långsam tillväxt. Även depression och sömnlöshet kan uppstå vid brist.

Valin: Valin är nödvändig för muskelmetabolism och reparation av vävnader och kan vara användbar vid behandling av levern och gallblåsan. Hjälper kroppen upprätthålla en god kvävebalans.

Lysin: Lysin möjliggör syntes av karnitin som omvandlar fettsyror till energi och spelar också en viktig roll i produktionen av hormoner, antikroppar och enzymer. Brist kan leda till att njursten bildas. Övriga symptom är aptitlöshet och blodsprängda ögon.

Metionin: Denna aminosyra är hjälpmedel i produktionen av svavel, vilket är nödvändigt för normal ämnesomsättning och det är också viktigt för syntesen av hemoglobin och glutation som bekämpar fria radikaler. Brist kan leda till demens i extremfall. Tillväxten kan avta och du blir att känna dig svag.

Leucin: Leucin är en av tre essentiella aminosyror som ökar muskelmassa och hjälper musklerna att återhämta sig efter träning. Det reglerar också blodsocker och förser kroppen med energi. Dessa funktioner gör det ovärderligt när kroppen är stressad. Leucin används kliniskt för att hjälpa kroppen att läka och det påverkar även hjärnans funktion och kan användas i stället för glukos i ”fasta”. Brist kan göra dig trött och framkalla yrsel och så vidare.

Isoleucin: Främsta användningsområdet är att bygga muskler och alla fördelar detta för med sig. Isoleucin är också viktigt för regleringen av blodsockret. Brist: likt leucin kan brist på isoleucin göra dig trött. Även depressioner har kopplats samman med brist av denna aminosyra.

Treonin: Denna aminosyra behövs för att skapa andra aminosyror som stöd till produktion av kollagen. Det är också viktigt med avseende på antikroppsproduktion. Brist leder till irritation.

Fenylalanin: Stimulerar nerver i hjärnan som styr smärta. Kan hjälpa om du har talsvårigheter eller om du hamnat i en depression. Brist ger minskad energi, sämre minne och en dålig aptit.


Du får i dig aminosyror genom att äta proteiner, främst kött, kyckling, fisk, ägg och möjlkprodukter. Du kan även få i dig aminosyror från spannmål, baljväxter (t ex ärtor och bönor). Jag använder ett tillskott för att säkerställa att jag får i mig dem i rätt balans. 

Fitline Proshape (Amino)

Fitline Proshape (Amino) innehåller alla de essentiella aminosyrorna.

NTC garanterar ett högt upptag i kroppen så du verkligen kan tillgodogöra dig innehållet. Endast naturliga ingredienser och inga konserveringsmedel. 


Köp Här

© designyourlife.se

Spirit Junkie Masterclass